Het gezicht achter Met Kompassie

Edith Brouwer

Wat motiveert mij?

Tegenslagen in het leven zijn mij niet vreemd. Al op jonge leeftijd werd ik geconfronteerd met het verlies van mijn vader. Ook later heb ik vaak door moeten zetten. Ik heb gemerkt dat als je open staat voor ondersteuning, je daarna zelf weer verder kunt. Met vallen en opstaan.

Het is een jaar of tien geleden, toen de ernstig zieke partner van mijn vriendin mij vroeg om haar na zijn overlijden te helpen. Na zijn dood heb ik samen met haar alles geregeld. Ik voelde dat het mij lag en zij was mij erg dankbaar. Het werd mij wel duidelijk dat het veel tijd en energie kostte en dat het best pionieren was. Ik dacht toen: kan dit niet anders?

Als adviseur in de agrarische sector zat ik jarenlang aan keukentafels van boerengezinnen. In dat werk was goed kunnen luisteren, analyseren en meedenken van groot belang. Daarnaast kon ik in die gesprekken mijn fiscale, juridische en financiële kennis inzetten. Mijn vaardigheden zijn extra getraind door de opleiding tot mediator.

In veel gesprekken kwam ook advisering op het gebied van erfrecht aan de orde. Ik merkte hoe lastig dit onderwerp voor mensen is en door de vertaalslag te kunnen maken, ben ik duidelijk van meerwaarde. Niet (goed) regelen leidt tot ongewenste situaties en is een bron voor conflicten. De vaak verschillende belangen binnen families vragen flexibiliteit en vaardigheid om aan iedereen duidelijk te kunnen uitleggen hoe het zit. Mensenkennis is daarbij een must.

Al langer had ik het gevoel dat de commerciële werkomgeving me niet meer paste. In 2017 volgde ik de opleiding Professional Organizer en in het voorjaar van 2021 de opleiding nabestaandenzorg. Daarmee kwam alles voor mij bij elkaar. Ik nam het besluit me volledig te gaan inzetten voor nabestaandenbegeleiding, advies en praktische ondersteuning bij leven, waarbij de mens voorop staat.

Met Kompassie
Een naam die alles in zich heeft wat ik aanbied en bij mij past.
Dat is Met Kompassie.
Compassie staat voor inleven en betrokkenheid, gevolgd door actie.
In Kompassie met een K herken ik mezelf des te meer:
Kompas ofwel richting geven en Passie voor hetgeen ik doe.
Met Kompassie, een naam die helemaal bij mij past!